Nadaje się do produktów płynnych, wilgotnych i mokrych
Dlaczego warto korzystać z czujnika punktu wrzenia?
Produkty mokre i płynne szybko osiągają temperaturę wrzenia podczas cyklu pakowania próżniowego. Obniżenie ciśnienia w komorze poniżej ciśnienia atmosferycznego powoduje gotowanie płynów w temperaturze pokojowej i gotowanie produktów na zimno.
Czujnik punktu wrzenia wykrywa parowanie płynnego produktu. Urządzenie przestaje wtedy odsysać powietrze i automatycznie przechodzi do następnej fazy, czyli zamykania worka próżniowego.
Aby uzyskać idealne rozmieszczenie produktu w komorze warto zastosować specjalne wkładki dostępne u producenta.
Skorzystaj z tej opcji, aby zapobiec uszkodzeniu zarówno urządzenia do pakowania próżniowego, jak i produktu płynnego.
Nadaje się do zup i sosów
Jak wyciągnąć próżnię dla płynnych produktów?
Aby zapobiec „wybuchowi” zupy lub sosu w komorze próżniowej, skorzystaj z opcji czujnika punktu wrzenia. Koniec z utratą produktu. Koniec z bałaganem w komorze. Koniec z dopływem płynu do pompy. Chroń swój produkt, maszynę i pompę, wybierając czujnik punktu wrzenia.